A répatorta is lehet finom

A répatorta is lehet finom, legalább is a barcsi gimnazisták erre a következtetésre jutottak a szombati Egészségnapon, ahol egy diáktársuknak köszönhetően kimondottan egészséges ételekkel ismerkedtek.
 

Mint arról mi is beszámoltunk Egészségnapot tartottak a barcsi Széchényi Ferenc Gimnáziumban, melyen dohányzás, alkoholizmus, divatos és helyes diéták, valamint alternatív táplálkozás egyaránt szerepet kapott. Egészségügyi szakemberek mellett diákok és tanárok is vállaltak különböző előadásokat, bemutatókat, ezek egyike volt egy ételbemutató is. Mészáros Lívia a jól ismert és kedvelt sütőtök mellett kínált kukoricavajat, tonhalsalátát, sajt-zöldség párosítással falatkákat, reggeliző pelyhet bio-tejjel és sárgarépatortát eritrittel. Ez utóbbi okozta a legnagyobb meglepetést, mert nem várt sikert hozott. Kiderült, a nagyon bátortalanul kóstolgatók már az első falatok után elégedetten mosolyogtak, és sorba álltak a következő szeletért.
Az egészségnapon volt szó a daganatos megbetegedések megelőzéséről, szexuális úton terjedő betegségekről, valamint Dr. Atlasz Tamás a Pécsi Tudományegyetem Sportbiológiai tanszékének docense, igen szemléletes előadást tartott az alkohol hatásairól a fiataloknak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!