Rekord közeli kis víz a Dráván, ezt kihasználva medertisztítás történt

Bár már egy kicsit emelkedett a vízszint, de még mindig nagyon alacsony a Dráva. Tegnap -120-as volt, egy nappal korábban – 143-as, a múlt héten szerdán még 10 centiméterrel kisebb. A jó hír, hogy a szem elé került tuskók száma is ennek köszönhetően csökkent.
 

Augusztus végén már egyre beljebb húzódott a Dráva, szeptember elsején -100-as volt a víz, szeptember 15-én -152-t mutatott a vízmérce, és az előrejelzések szerint további vízhozam csökkenés várható. Ezzel nem csak csodálatos és ritkán látható arcát mutatta meg a meder és a Dráva, hanem a rekord közeli mélységet is megközelítettük. 2016-január 4-én mérték az eddigi legkisebb vizet, akkor -172 cm volt a vízállás.
Az alacsony víznek köszönhetően láthatóvá vált tuskók azonban félelmetesek is egyben. hisz itt fürdünk nyáron, ezek felett úszunk, és a kenusok, kishajók is közel kerülhetnek hozzájuk. Így nagy megkönnyebbülés sokak számára a mostani medertisztítás, még ha csak egy részét is érinti a területnek, hangzott el a HÍD TV hétfő esti Barcsi Krónikájában.
Belső Árpád vállalkozó számolt be arról, hogy a ROB-ATT Kft valamint a Házmester BAU Kft és a Tun-Európa Kft erőgépei közel 8 órás munkájának eredményeként sikerült kiemelni a Dráva iszapjába ragadt tuskókat és korhadékokat. A legnagyobb darab, egy 10 méter hosszú, 9-10 tonnás rönk volt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!