A régi idők napjait idézte a hétvégéi barcsi roma nap

Színvonalas programok, jó hangulat és kiváló ételek jellemezték a VII. Roma Napot Barcson. Tatai Ferenc, a nemzetiségi önkormányzati elnöke és települési önkormányzati képviselő szerkesztőségünknek elmondta, a szombati rendezvény az elmúlt idők roma napjainak hangulatát idézte.

A szombati nap főzőversennyel indult, ahol 6 csapat részvételével beás hagyománnyal készített lecsók és pörköltek készültek, a legjobban sikerült étel a Brumi Bocsok testvér pár bográcsban készített étele lett.  A főzőversenyhez az alapanyagokat az önkormányzat biztosította, az ételek elkészítéséhez szükséges sertést az ALM Kft. ajánlotta fel. A közös ebéden vendégül látták a településrész lakosságát, a meghívott vendégeket, a beás hagyományokkal készített húsos káposzta, a lecsók, a hurka, kolbász mindenkinek nagyon ízlett. Tatai Ferenc elmondta, a nap folyamán egészségügyi szűrést is biztosítottak a rendezvényre látogatók számára, amely kiváló alkalom volt egyes betegségek kiszűrésére, mint például a vérnyomás problémák, vagy a  szervezet vércukor szintjének nem megfelelő ellátása. A délutáni programokon is nagyon sokan vettek részt, közel 400 látogatója volt a roma napi rendezvénynek. Szászfalvi László, országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke, Koós Csaba, Barcs Város polgármestere, és Dr. Szajcz Adrián, a Somogy Megyei Önkormányzat alelnökének ünnepélyes megnyitója után kezdetét vették a kulturális programok, az este pedig utcabállal zárult.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!