A Pécsi Tudományegyetem Partnerintézménye lett a barcsi Deák Ferenc Általános Iskola

Együttműködési megállapodást írt alá tegnap a Deák Ferenc Általános Iskola a Pécsi Tudomány Egyetemmel. Ezzel a barcsi oktatási intézmény az egyetem partnerintézménye lett.
 

A partneri együttműködés fő területe a pedagógusjelölt hallgatók szakmai gyakorlatában való együttműködés lesz, ez érinti mind a tanító, mind a tanárképzést, ugyanis mindkét területen elnyerték a lehetőséget. Benczéné Németh Bernadett, a Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója szerkesztőségünknek elmondta az oktató-nevelő munka számos területén segítik majd egymás munkáját.
A címátadó ünnepséget, a Dél-dunántúli Regionális Pedagógusképző Fórum november 29-i ülésén tartották, a Zsolnay negyedben, ahol a barcsi iskolát 4 fő képviselte, Benczéné Németh Bernadett, Flóriánné Freiszberger Andrea, Nagy István Zoltánné és Szabóné Boros Szilvia. Ők lesznek az együttműködés fő résztvevői, a leendő hallgatók mentorai, de később szeretnék, ha majd több kolléga is belépne a programba.
A fórum célja volt, a régió köznevelési intézményei és pedagógusképzést folytató felsőoktatási intézményei közötti együttműködés tovább fejlesztése, a pedagógusképzés aktuális kérdéseinek regionális szintű megvitatása.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!