Panaszosokat vár Barcson az Egyenlő Bánásmód Hatóság

Újra tart ügyfélfogadást az Egyenlő Bánásmód  Hatóság Barcson. 2019. január 30-án a Barcsi  járásban  is személyesen kereshető fel az egyenlő bánásmód  referens, 9 és 13 óra között a  Barcsi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat,  Barcs,  Arany J. utcai irodájában. 

 

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) feladata az egyenlő bánásmód követelményének megsértése miatt benyújtott panaszok kivizsgálása és az egyenlő bánásmód szempontjainak érvényesítése. A hatóság azoknak az ügyfeleknek az ügyében jár el, akiket diszkrimináció, azaz hátrányos megkülönböztetés ér. Az egyenlő bánásmódról szóló törvény védett tulajdonságok alapján tiltja a hátrányos megkülönböztetést: ilyen a nem, bőrszín, nemzetiséghez való tartozás, fogyatékosság, politikai vélemény, családi állapot, terhesség, szexuális irányultság, életkor, vagyoni helyzet stb.
Ha valaki úgy érzi, hogy védett tulajdonsága miatt kedvezőtlenebb bánásmódban részesül, mint más, hasonló helyzetben lévő személy, akkor keresse fel a hatóságot!
Az Egyenlő Bánásmód  Hatóság megyei referense  a megyeszékhelyeken rendszeresen tart ügyfélfogadást, de emellett – havi egy alkalommal – a járásokban is tart fogadóórát, ahol az ügyfeleknek lehetőségük nyílik személyesen tanácsot, tájékoztatást kérni, illetve a referensek segítséget nyújtanak a panaszbeadványok összeállításában.
 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!