Pálóczi Kupa Aranyos diákokkal és aranyos eredményekkel

Érmekkel és kupákkal érkeztek haza a barcsi Arany János Általános Iskola diákjai arról a tanulmányi versenyről, melyen tánctudásukat bizonyíthatták. Az induló hat barcsi páros több kategóriában is dobogóra állhatott.

Két év kihagyás után az idén ismét meghirdette tanulmányi táncversenyét a Zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola a tánciskolásoknak. A XI. "Pálóczi Kupa" helyszíne a nagybajomi Városi Sportcsarnok volt. Berkes Sándor, a Kapronczai Művészeti Iskola tanára megkeresésünkre elmondta, hogy 2022. május 28-án, a Barcsi Arany János Általános Iskola tanulói képviselték a Kapronczai Alapfokú Művészeti Iskolát a versenyen, ahol a gyerekek latin amerikai táncokban és ezen kívül „egytánc” versenyben is, jelen esetben, szambában is megmérettették magukat, és ahonnét kupával és érmekkel jöttek haza. A Babos Botond-Soós Lili páros pl. amiben elindultak, minden számban Arany minősítést szereztek. 1. hely: Latin, Jive, Rumba, Cha-Cha-Cha, Samba.

Horváth Edit, az Arany János Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy nagy érdeklődés mellett kezdődött tanórai keretek között náluk a társastánc oktatás pár éve, Berkes Sándor vezetésével, a Kapronczai Művészeti Iskola közreműködésével. Jelenleg is szinte az összes alsós diák szülei kérték ezt a képzést heti egy órában. A sikerre való tekintettel a következő tanévre is felvették a társastáncot a palettára.

Eredmények:

Presing Flórián-Kocsis Heléna   Ezüst minősítés 3. hely Jive, Arany minősítés 2. hely Rumba, Arany minősítés Latin

Horváth Nimród-Porkert Luca                   2. hely Jive

Kovács Zsombor-De Meyer Arabella        2. hely Cha-Cha-Cha

Bedő Balázs-Antal Mira                            3. hely Samba, Arany minősítés Cha-Cha-Cha és Latin

Móró Benedek-Lakner Zoé                       2. hely Cha-Cha-Cha

Lakner Zoé- Antal Dzsenifer                     2. hely Latin

Babos Botond-Soós Lili  Arany minősítés 1. hely: Latin, Jive, Rumba, Cha-Cha-Cha, Samba

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!