Pálinkák és böllérek is versengtek a horvát nemzetiség fesztiválján

A megye déli részén, a Dráva menti települések horvát lakosságának hirdettek böllérversenyt a múlt héten.  A pandémia ellenére a jó hangulatú megmérettetésre 10 csapat nevezett.

A Drávamenti Gasztronómiai és Kulturális Fesztivált hatodik alkalommal rendezték meg Felsőszentmártonban. Petrinovics Kristóf, a Josip Gujaš Džuretin Horvát Kulturális és Sport Központ igazgatója szerkesztőségünknek elmondta: két horvátországi csapat is részt vett a versenyen, Rušani és Skopje városából is érkeztek résztvevők, de neveztek csapatok Pécsről, Kozármislenyből, Drávasztáráról, Darányból és Barcsról is. Több kategóriában is eredményt hirdettek: a legjobb hurkát például a Somogy Megyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat csapata készítette, melynek több barcsi résztvevője is volt. A legjobb kolbászt a darányiak  prezentálták, a legjobb pálinkát Drávasztára, a legfinomabb forralt bort pedig a Rušaniból érkező csapat mutatta be. A legfinomabb frissen sültnek járó díjat a házigazdák zsebelték be, tehát a Josip Gujaš Džuretin Horvát Kulturális és Sport Központ csapata, és mondhatni a verseny fődíját, a legjobb csapatnak járó címet pedig a sopjeiek nyerték el. Petrinovics Kristóf hozzátette: a versenyt egy 6 főből álló szakmai zsűri értékelte, akik között volt szakács, borszakértő, borász és több országos és regionális versenyen is kimagasló teljesítményt nyújtó szakember.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!