Ötszáz fős részvétel az egészségügyi szűréseken

Közel ötszáz fő vett részt az idei első, ingyenes szűréseken a rendelőben. A növekvő érdeklődés igazolja a barcsi prevenciós elképzeléseket, így biztos lesz folytatás.
A kistérségi Járóbetegellátó Intézmény harmadszorra hívta a hétvégén a környék lakosságát ingyenes szűrővizsgálatokra. az első két alkalommal is nagyon sokan vették igénybe a szolgáltatásokat, de az idei 468 fős részvétel, kiemelkedően magasnak számít.

A prevenciónak kistérségünkben különösen nagy szerepe van, vagy is csak lenne, mivel a lakosság hajlandósága a megelőzésre továbbra is az országos átlag alatt mozog, mondta az intézményvezető igazgató főorvos. Dr. Kisimre László hozzá tette, „Itt a megbetegedési és halálozási arány jóval az országos átlag felett van, az átlagos életkor viszont az országos átlag alatt, és sok az elhanyagolt eset. A sima vizsgálatokon, szűréseken, az érintettek alig fele jelenik meg. „ A járóbetegellátó nyílt napján a legnagyobb érdeklődés a nőgyógyászati rákszűrésen és az anyajegyes szűrésen volt. Az első esetében, 41 kiszűrt hölgynél mell vizsgálat céljából az ultrahangos szűrést is elvégezték. A nyílt nap összefoglalója a HÍD TV ma esti Barcsi Krónika című műsorában látható.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!