Ösztöndíjosztással zárult a barcsi német nemzetiség éve

A múlt héten az utolsó ösztöndíjakat is átadták a német nemzetiség barcsi fiataljai számára. A német nyelvterületen tovább tanulók 25, a többi egyetemista 20-20 ezer forintos utalványt kapott. Összesen 7 főt tudott támogatni 2021-ben a Barcsi Német Nemzetiségi Önkormányzat.
 

Az elnök, Domonkosné Rippel Éva, megkeresésünkre elmondta, ők nagyon sikeres évet zárnak. Kis átszervezéssel minden rendezvényüket megtarthatták.
Szerencsére nagyon jól sikerült és népszerű volt a városi nagyrendezvény, a Sörfesztivál, melyet az előző évben rendeztek először, két járvány közt, aztán sokakat csaltak be a művelődési központba a zenés délutánok, melyek régebben is voltak, és jövőre, többet is szerveznek. Úgy gondolják, ha bált nem is lehet tartani, vagy zenekart nem találni, egy-egy ilyen találkozó kiválóan alkalmas a hagyományőrzésre, a zene és tánckultúra átörökítésére.
Szerveztek kirándulást is, ami azért érdekes, mert a 2002-es megalakulást követően, minden évben volt csapatépítő utazás. Eleinte egy naposak, főként adventi programokhoz kötődően, majd ezek két illetve három naposra nőtték ki magukat.
Az eszközparkjuk is bővült. Egy pályázatnak köszönhetően, ismeretterjesztő előadássorozat indult, melyhez társulva, projektort, vetítővásznat, laptopot, hangosító berendezést, szintetizátort, digitális fényképezőgépet vásároltak, sőt a Márton-napi felvonuláshoz napelemes lámpásokat is beszereztek.
Ha a covid járvány engedi, akkor pedig nem marad el az év eleji sváb bál sem.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!