Orvosi rendelőt avattak Ladon

Ladon átadták a felújított orvosi rendelőt. A fejlesztés a Magyar Falu Program 18 millió forintos támogatásának köszönhető.
 

A tájékoztatóban olvasni, hogy az önkormányzat az elmúlt 2,5 év alatt eszköz vásárlásra, járda felújításra, temetői fejlesztésre, játszótérre, óvoda felújításra és felelős állattartásra 94,5 millió forint kormányzati támogatást nyert el ebből a programból. Rövidesen döntés születhet az iskola felújítása ügyében és az év első felében megkezdődik a megyehatár-Patosfa-Lad út felújítása is.
Pirosné Tamás Krisztina, a  település polgármestere a hír kapcsán elmondta, hogy a két településrészből álló faluban nem egyszerű a fejlesztések tervezése, pályáztatása és kivitelezése. Sok esetben két helyszínen kellene ugyanazt elvégezni. Földrajzi elhelyezkedésből és történelmi előzmények okán az intézmények “Németladon “ vannak, azok fejlesztését egész Lad lakossága használhatja, élvezheti, éppen életszakaszához kapcsolódó igényeinek megfelelően. A „magyarladiak” viszont mostohának érzik magukat. Pedig oda is jut fejlesztés. Pl. elkészült a Szabadság tér - Zrínyi u, a temetői út aszfaltozása, az Ady Endre utcai járda a páros oldal egy szakaszán, és ha kevés is, de néhány játszótéri eszköz is helyet kapott Magyarladon.  Jelen pillanatban az idei Magyar Falu Program pályázati elbírálására várnak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!