Önértékelés problémák tinédzser korban

A tinédzser kori problémák közül a helytelen önértékelésről tartottak előadást hétfőn a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Barcsi Tagintézményében. Torma Lívia pszichológus a Testkép érzékelés és észlelés fejlődése óvodás kortól a tinédzser korig címmel tartott tájékoztatót szülőknek és pedagógusoknak.

Több mint 50 fő vett részt a szakszolgálat meghívására a tájékoztatón, ahol elhangzott, az énkép kialakulását három fontos tényező alakítja: a média, a kortársak, és a szülők. 
Az elsődleges a szociális közeg, mert a kötődés nagymértékben meghatározza a gyermek további jövőjét. A biztonság megléte vagy hiánya, a szülő helyes vagy helytelen válasza a gyermek igényeire, már önmagában is megalapozza a gyermek énképének, érzelmi rendszerének kialakulását, mely később a társas kapcsolatok alakításában kulcsszerepet játszik majd. Ezt formálják tinédzser korban a barátok, iskolatársak megnyilvánulásai, véleményei, és ma már a média is. A társadalmi ideálok, a közösségi oldalak sugallta hamis „másnak minden egyszerű, máshol minden jó, mások jobbak” illúziója. A tökéletességre való vágy pedig énképzavart és evészavart válthat ki. A téma folytatásában a középiskolásokkal találkozik a szakember, hogy felmérjék, mennyit tudnak a témáról a tinédzserek illetve, hogy érintettek-e.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!