Olvassunk, hallgassunk, mondjunk mesét

Meseolvasásra és hallgatásra buzdít mindenkit a Barcsi Városi Könyvtár. Szeptember 28-án, délelőtt még egy mese előadást is kínálnak.
 

A Grimask Színház érkezik Barcsra a héten. Szombaton délelőtt, a Terülj, terülj! című zenés bábjátékot adják elő. Mint fogalmaztak a szervezők, ez kitűnő alkalom arra, hogy egy kicsit elmerüljünk a mesék jelképes üzenetei világában. Sőt, olvassunk, hallgassunk, mondjunk mesét, akkor is ha nincs gyerek a közelünkben, néha-néha, vagy legalább évente egy alkalommal, … pl. a Népmese napján. Mert olyan is van. Hisz hiába kaptunk őseinktől jelképes tarisznyánkba sok-sok kincset érő történetet, hajlamosak vagyunk ezeket elfelejteni és mellőzni. Épp ezért, 2005 tavaszán a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása, hogy csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amely szerint szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja – legyen a népmese napja. Benedek Elek neves újságíró író volt, de leginkább, mint nagy mesemondót ismerjük, s mint meseíró, a magyar gyermekirodalom egyik megteremtője volt.
A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!