Oltás felvétel a háziorvosoknál

Újra bekapcsolódnak a COVID-19 elleni védőoltás felvételébe a háziorvosok. ANTSZ rendelet értelmében januárban minden körzetben minimum egy alkalommal biztosítani kell a felvétel lehetőségét. Ez sok esetben az utolsó januári hétvégét jelenti.
 

A háziorvosi rendelők ajtaján ott szerepelnek az oltási lehetőségek időpontjai. Csokonyavisontán pl. már a héten péntek délután és szombat délelőtt oltakozhattak az emberek. Személyigazolvány, TAJ kártya és lakcímkártya bemutatása szükséges csak a vakcina felvételéhez. Darányban január 28-29-én nyílik erre lehetőség, Barcson pedig a háziorvosok mellett az ideiglenes oltópont is vár mindenkit. A háziorvosoknál időpontot kértek a jelentkezők, de az oltóponton ez sem kell, csak egyszerűen besétálni.
Pfizer, Janssen, és Sinopharm oltóanyag kérhető, mindenhol.
Az akcióra most azért van nagy szükség, mert február közepétől csak a harmadik oltással lesz érvényes a magyar védettségi igazolványt. György István, az oltási munkacsoportot is vezető államtitkár arról tájékoztatta a közmédiát, hogy januárban minden hétvégén lesz oltási akció, ezen felül a háziorvosok is oltanak, és az oltóbuszok is járják az országot.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!