A nyugdíjasok kulturális találkozója hagyományátörökítés

Nótával, népdalokkal, operett számokkal, vagyis közismert és kedvelt dallamokkal telt meg március 23-án a barcsi művelődési központ. A kistérség nyugdíjas klubjai karácsony után, most találkoztak elsőként egymással. Fellépéseiket fiatalok produkciói is színesítették.
 

A tavaszváró kulturális találkozó Szászfalvi László országgyűlési képviselő köszöntőjével indult. Mint fogalmazott, az időskori aktivitás, a hagyományőrzés tisztelendő és követendő példa. Erre Barcson és környékén esély is van, hisz a 20 produkció között, az idősek és minden jelenlévő nagy örömére, fiatalok is szerepeltek. A vízvári utánpótlás mellett más fiatalok is színpadra léptek, mint pl. Villányi László, aki hegedűn játszott, Verkmann Hédi énekelt, Beluzic Kármen és Virovecz Mira pedig egy-egy verssel ajándékozta meg a jelenlévőket.
A rendezvényt az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő is támogatta, melynek képviseletében Pintér Szilvia, humánerőforrás igazgató helyettes vett részt a találkozón, melyet Ander Balázs országgyűlési képviselő is megtisztelt.
A Dráva-környéki Kistérségi Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége meghívására Vízvár, Babócsa, Csokonyavisonta, Somogytarnóca és Barcs állandó résztvevői mellett, a bolhói nyugdíjasok is megérkeztek és voltak egyéni fellépők is, Bukovics István, Fejes Irén, Kőfaragóné Peti Rózsa Székely Eszterrel, Molnár Hajnalka, Sánta Ottóné és Siszler István.
A tavasz köszöntőnek, nyári, és őszi folytatása is lesz, és a fiatalok is egyre nagyobb számban vesznek majd részt a találkozókon, a toborzás már megkezdődött.
A „Tavasz váró”  nyugdíjas kulturális találkozón készült interjúk és képek a HÍD TV hétfői Barcsi krónikájában láthatók és hallhatók.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!