Nyilvános lesz Barcson a június 4-i rendezvénysorozat

A járványügyi ajánlások betartása mellett várják a barcsiakat június 4-én, csütörtökön a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett programokra. 

A trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján 15 órakor avatják fel Barcson Tóth Dávid szobrászművész alkotását, ezzel együtt tartják meg a városi megemlékezést is. Az eseményt a BarcsMédia facebook oldala élőben közvetíti, de aki szeretne, az enyhítő rendelkezés értelmében személyesen is részt vehet az ünnepségen. Koós Csaba polgármester elmondta: a jogszabályok értelmében ebben az időszakban rendezhetnek megemlékezéseket és programokat, így várják a barcsiakat is június 4-én. 
15 órakor a városi megemlékezés, Tóth Dávid: Közös szóból folyó ered című szobrának avatása a Hősök terén. Köszöntőt mond Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, avatóbeszédet mond Szászfalvi László országgyűlési képviselő. Közreműködik a Somogytarnócai Asszonykórus. 
16 óra 30 perckor Barcs valamennyi templomának harangja egyidőben kondul meg a békediktátum aláírásának 100. évfordulóján, 
18 órakor a Nemzeti Összetartozás napján a Csiky Gergely Színház vándorműsora a Testvérvárosok terén,
21 órakor az Őrtüzek a Nemzetért kezdeményezés keretében Barcson a Testvérvárosok terén gyújtanak máglyát.
 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!