Nincs megállás Seres László szerint, Barcson is fejlesztenek a cégek

A fejlesztések mindig napirenden szerepelnek, a piaci igényekhez folyamatosan alkalmazkodni kell. A digitalizáció és az elektronika fejlődése is szükségessé teszi az újításokat, automata és félautomata üzemmódokat. A Seres Kft. vezetője szerint nincs megállás.

Seres László a Híd TV-ben beszélt arról, hogy a laikus számára nem kézenfekvő, hogy például egy kukásautóba milyen elektronika és hidraulika vezérléstechnika, biztonságtechnika szükséges, vagy pl. a rádió távvezérlés, hogy a konténerszállítót 10-15 méterről tudja a sofőr irányítani.

Mint elhangzott gyártástechnológiában szinte minden évre jut fejlesztési pályázat, új gépeket, gyártóeszközöket vásárolnak. 2021-ben is volt ilyen, és emellett szoftver, és program beszerzésre is szánnak pénzt. Általában 50-60-max 70%-os támogatási intenzitással hajthatók ezek végre, 100-120 milliós csomagokban, az elmúlt évben pl. 125 milliót költöttek önerőként erre a célra. Nagyteljesítményű védőgázas ívhegesztőt, szállítóeszközöket, targoncákat vásároltak. Biztonságtechnikai szempontból érdekes volt, hogy személylift emelők álljanak rendelkezésre, ebből 6-8 darabot vásároltak, ezzel korszerűsítették a festőfülkét - ez a minőséget is javítja, illetve hogy kulturált körülmények közt tudjanak dolgozni az emberek. Vásároltak célszerszámokat, vastag lemezek megmunkálásához, elektromos berendezéseket is. A pécsi telephelyen szeretnének egy 750 négyzetméteres csarnokot építeni, mivel ott hidraulika és gépszervíz telephelyük is működik, és úgy néz ki, hogy erre további igény jelentkezik. Mindenképpen pályázati úton, támogatás bevonásával szeretnék ezt is megvalósítani. A termelés azonban továbbra is marad Barcson, ennek itt van kultúrája és itt vannak azok az emberek, akik ehhez értenek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!