Neves versenyen indultak karatékáink a pandémia után

Beindult a karate verseny szezon, az elmúlt hétvégén pl. a Barcsi Városi SE. Karate Szakosztálya részt vett Magyarország legnagyobb WKF karate versenyén, két hét múlva pedig Szekszárdra utaznak, a Cikádor Kupára.
 

2021. szeptember 11-12-én, 35 ország 214 egyesületének közel 2000 sportolója indult a Budapest Openen, ahova a Barcsi VSE 3 karatékája is nevezett. A pandémiás időszak versenytelensége meglátszott az indulókon, egy kicsit vesztettek a versenyrutinunkból, fogalmazott a vezető edző, Erdős Zoltán. Azt is elmondta, hogy a hosszú szünet után mindenki örült a lehetőségnek, így a nevező országok számtalan válogatott szintű versenyzőt is hoztak, ennek köszönhető többek között, hogy ezúttal érem nélkül jöttek haza a barcsiak.

Gulyás Csaba egy dán válogatott versenyzővel került össze az első körben, akitől 4:2-es vereséget szenvedett, de vigaszágon folytathatta, azonban az egy év versenytelenség itt már kiütközött és a mérkőzést 4:0-ra elveszítette a montenegrói kiválósággal szemben.

Otártics Enikő az első mérkőzésén az aranyra is esélyes lengyel lánnyal került össze, 1:1-es végeredményt követően, miután Enikőé volt az első pont, ő győzött. A második körben egy cseh versenyző ellen 3:1-re vezetett, amikor a meccs vége előtt 10 mp-el kilépett a küzdőtérről, majd 2 mp-el a vége előtt szintén kilépett, így leléptették. Mivel az ellenfele nem került a döntőbe így vigaszágon sem folytathatta.

Horváth Gergő első meccsét 4:1-re nyerte egy lengyel fiúval szemben, majd a második meccsen 6:3-ra kikapott a későbbi győztes ukránnal szembe. Vigaszágon, 1:0-ra nyert meccs után, a bronzmeccsen 3:0-ra kikapott egy lett versenyzőtől, így az előkelő 5. helyen végzett.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!