Nevelő célzatú lépcső a Deákban

Hétfő reggel meglepetés várta a Deák Ferenc Általános Iskola tanulóit. Feliratot kaptak a lépcsők.A közösségi portálon talált ötletet, a Manó Műhely segített megvalósítani.
 

Benczéné Németh Bernadett, az intézmény igazgatója megkeresésünkre elmondta, nagyon fontosnak tartják az iskolai oktató szerep mellett a nevelés hangsúlyozását is. Ezért váltották valóra ezt a régi álmunkat, mellyel észrevétlenül egy kis viselkedéskultúrát csempésznek a gyerekek-felnőttek mindennapjaiba. Ezúttal 12 lépcsőfokot festettek meg, de ha elnyeri mindenkinek a tetszését, megszeretik és időtállónak bizonyul, akkor a későbbiekben a lehetőségeiknek megfelelően, folytatják a lépcsők bevonását a nevelésbe.  A 12 inspiráló, nevelő célzatú mondatot ők magunk választották ki, a megvalósításban pedig Verőczi Eszter (Manó-műhely) volt a segítségükre. A kék-fehér színpárosítás sem véletlen. Az idei évben bevezetett suli-póló színei is ezek.
Az egyik legkedvesebb, legjobban inspiráló gondolat a legfelső lépcsőfokra került: Ha megálmodtad, meg is tudod csinálni! A többi mondat mind-mind olyanok, melyeket jó lenne, ha minél többet használnának, mind a gyerekek mind a felnőttek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!