Mióta nyilvánosak a felvételi jegyzékek, több a kérdés a szülőkben, mint korábban

A barcsi középiskolákban is egyre többet csörögnek a telefonok, az ideiglenes felvételi jegyzék nyilvánosságra hozatala óta sok kérdés merül fel a szülőkben. Egyelőre nincsenek végleges eredmények. A nyilvános jegyzékek alapján egy-két dolgot lehet már biztosan látni, pl. azt, hogy a jelentkezők száma alapján elindulhatnak a tervezett képzések.
 

A Dráva Völgye Középiskola esetében elmondható, hogy nagyon megnőtt a tavalyihoz képest a jelentkezők száma, több mint másfélszeresére. Összességében, és ebből következően, mindegyik képzésre többen jelentkeztek. Úgy tűnik, hogy mindegyik képzés elindul, azt nem látni még, hogy hogyan állnak majd össze az osztályok. Információink szerint van olyan képzés, melyet eleve fél osztállyal terveztek, pl. a turisztika és az ügyvitel, van, ahol teljessel, pl. erdész, informatika. Lesz hatosztályos képzés,lehet, hogy  lesz egy tiszta erdész és informatika, vagy vegyes info-víz osztály, továbbá elképzelhető egy turisztika-ügyvitel osztály is, esetleg egy fél sport osztály . Vagyis a jelentkezők számából arra lehet következtetni, hogy a képzések indulnak, de majd csak a végeredmény ismeretében derül ki, hogy hogyan szerveződnek osztályokba.
Korábban írtunk arról, hogy a Széchényi Ferenc Gimnáziumban is nagy a túljelentkezés. Az egyes tagozatokra felvehető diákok számát igyekszenek a kereslethez igazítani, tehát - várhatóan - pl. az angol két tanítási nyelvű tagozaton két osztályt indítanak.
Mind két oktatási intézmény igazgatója azt kéri, akinek kérdése van, forduljon az iskolavezetéshez bizalommal.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!