Minősültek a térség mentőcsoportjai

Minősítő gyakorlatot szervezett a járási mentőcsoportoknak a Somogy Megyei Védelmi Bizottság és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A területi veszély-elhárítás érdekében komplex védelmi igazgatási gyakorlaton vett részt minden járási csoport, Barcson a helyiek mellett a Csurgó, Nagyatád, Kaposvár járások önkéntesei mérettettek meg.
 

Antalicz Lóránd tü. alezredes, polgári védelmi főfelügyelő szerkesztőségünknek elmondta, „ 2012. után a katasztrófavédelemnél arra törekedtünk, hogy az emberek önvédelmi képességét fokozzuk és segítsük, hogy legyen minden településen egy olyan, 4-5-10 vagy akár több fős apró sejt,d melynek tagjai értik egy hirtelen bekövetkező természeti katasztrófa kárfelszámolásának alapjait, hogy azonnal megkezdhessék gond esetén az elsődleges munkálatokat, későbbiekben pedig a hivatásos erők megérkezését követően közösen hatékonyabban tudják a polgárok vagyonát és életét menteni.”
A minősülésen pl. homokszák telepítéssel un. nyúlgátépítés, védműkészítés, annak bordás megtámasztása volt a feladat, illetve esetleges buzgárok esetére ellennyomó medencét építettek. A gyakorlaton résztvevők öt évvel ezelőtt már egy minősítésen átestek, így ez egy ismétlő gyakorlat, melyet a nemzeti minősítési rendszer megkövetel. A Magyarországon, 8 éve felállított minősítési rendszer egyébként unicum világviszonylatban.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!