Megváltozott a tűzoltóság előtti körforgalom

Új köztéri elemmel bővült a körforgalom a tűzoltólaktanyánál Barcson. A lánglovagok egy korabeli oltásoknál használt lajtos kocsit helyeztek ki.
Oblián Gábor tűzoltó alezredes, a barcsi kirendeltség vezetője egyeztetett elképzelésükről a polgármesterrel. Koós Csaba és a Városgazdálkodási igazgatóság pedig partner volt a változtatásban.

Az idei évben 140 éves Barcs Város Önkormányzata Hivatásos Tűzoltósága és 30 éve adták át a jelenlegi laktanyát. A jubileumra készülődve kezdtek nyomozásba a helyi tűzoltók régi „fecskendő” után. Végül a marcali kirendeltség korábbi vezetőjétől kaptak egyet, így Greffer József tűzoltóezredes felajánlása a körforgalomba elhelyezett lajtos tűzoltókocsi. Igaz a kihelyezés előtt több napos elfoglaltságot igényelt a felkészítés. A barcsi lánglovagok csiszolták, festették és készítették fel kitartó, aprólékos munkával az eszközt a közszereplésre, mely a jövőben a laktanya melletti körforgalom éke lesz.
Az évfordulókhoz kapcsolódóan hamarosan újabb események zajlanak majd a városban. Június 25-én pl. jubileumi ünnepség és díszmenet is lesz a városban.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!