Megvalósíthatóvá váltak a vidékfejlesztési elképzelések

Egy év után végre megkapták a támogató okiratokat a pályázók és megvalósítható váltak a vállalkozói tervek. A fejlesztések Barcs és Nagyatád járás fejlesztéseit szolgálják.
 

Mint arról korábban beszámoltunk, összesen 500 millió Ft-ra pályázhattak a térségünkben, és ebből 280 millió kerül kifejezetten a vállalkozásokhoz.
Szíjártó Attila a Lieder Akciócsoport vezetője rádiónk vendégeként elmondta, központi és helyi Vidékfejlesztési források segítik a vállalkozások és szerveztek növekedését, megélhetését régiónkban is. Ez utóbbiak a Rinya-Dráva Szövetség Lieder programjában érhetők el. Ezek a központi nagy vidékfejlesztési pályázatok mellett és olyan helyi források, melyek nem nagy összegűek, hisz Nagyatád és Barcs térsége fejlesztését szolgálják, 7 éves ciklusban. Ez kiegészítő pályázat. Szíjártó Attila szerkesztőségünknek elmondta, igyekeztek olyan jogcímeket megfogalmazni a kiírásnál, amire másutt nem lehet pályázni, vagy ennél csak nagyobb induló összegekkel. A mi térségünkben lévő normál mikrovállalkozás 20-30-40 milliós önrészt nem tud bevállalni. Így kimondottan szerencsés a kisebb összeg. Ez azt jelenti, hogy  apályázók 3 vagy 5 millió Ft-ot is kérhettek arra, hogy fejlesszék eszközeiket, felújítsák az üzletüket, vagy finanszírozzanak bármit, amire szükségük van.
Mint megtudtuk a következő uniós ciklusban is lesz Lieder, mert a Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap 5%-t azután is erre fordítják. Így 2021 után is lehet ezekre a támogatásokra számítani, de elképzelhető, hogy még ebben a ciklusban is lehetőség nyílik újabb pályázatok kiírására.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz - Hogyan nyaraljunk biztonságban?

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!