Megújul idén a rackák nyári szálláshelye a Borókásban

Drávaszentesen pihen a téli akolban a Duna Dráva Nemzeti Park a rackaállományt, a nyári szálláshely üresen várja a tavaszt, a következő idényt és azt a nagy fejlesztést, melynek következtében minden megújulhat itt. Elsőként is a személyzet számára fenntartott épületek, melyek összkomfortosítása elengedhetetlen már.

 

Horváth Zoltán, drávai tájegységvezető mondta el a HÍD Televíziónak az évértékelő során, hogy 20 éve települtek ki a rackákkal, helyi vállalkozókkal közösen ácsolt kisebb kis féltetőkbe, amelyek elkorhadtak, elöregedtek, ezek helyett kell újat építeni. Változott a terület, változott az állomány létszáma, és az új akol mellett új szerszámokra is szükség van. Elsőként azonban a személyi állomány szükségleteit elégítik ki, komfortosítják az épületet, azt követően jöhet a nyáj szállása.
Horváth Zoltán elmondta, ehhez még pályázati tőkére van szükség, de nem aggódnak emiatt, mert a darányi régióra még nem kértek támogatást, itt minden önerős volt, és így gyakorlatilag minden esély megvan arra, hogy első pályázóként, olyan összeget tudjanak megszerezni, amellyel a legelőkarámokat, épületeket felújítva és újakat építve elérhető, hogy még egy 20 évet kibírjon a nyári szálláshely.   

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!