Megtelt szerda este a barcsi könyvtár

Újra teltházas program zajlott Barcson a Városi Könyvtárban. A szerda esti várostörténeti előadás sokakat leültetett a vetítő elé.
 

Rózsás Márton helytörténésznek köszönhetően egy egészen sajátos hangvitelű, és szinte személyesnek mondható előadást hallhattak az érdeklődők, de helyesebb kifejezés, hogy ilyenen vehettek részt, mert a jelenlévőknek is kötődésük volt az elhangzottakhoz. Barcs legfiatalabb városrésze, a Dráva szabályozást követő lápos rész feltöltése után kialakult Pilica volt a téma. Pilica kialakulása és fejlődése pedig összefügg a mederrendezésnek köszönhető hídépítéssel, az itteni fűzes helyén megtelepült fafeldolgozók működésével, fejlődésével, és a Dráva parti szórakozási lehetőségekkel.
A szabályozást követően volt terület ahol lehetett építkezni, a gyári munkásoknak szolgálati lakásra volt szükségük, kereskedőkre és szórakozóhelyre. Miután pedig a szabályozott part lehetővé tette a fürdést, beindult a turizmus is, a híd forgalma mellett. A fűrészgyárak pedig generációknak adtak munkát, akik közül sok leszármazott, ma is itt él a településen, és ott ült a helytörténeti előadáson.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!