Megpezsdül a barcsi termelői piac pénteken

Nem árt egy kis vérpezsdítés a helyi piacnak, néha meg kell mutatni termelőnek és vásárlónak egyaránt, hogy  milyen egy nyüzsgő, élénk piaci élet, mondta el a Dráva Hullám vendégeként a Helyi termelői piac szervezője.
 

Rideg Gábor, a Barcs és Térsége Vállalkozók Egyesülete elnökeként beszélt a szervezet három évvel ezelőtti kezdeményezéséről, mely a héten egy újabb állomásához érkezik.
Az egyesület célja kettős, nyilatkozta a Melózáróban az elnök. Egyrészt meglévő vállalkozások érdekeit képviselik, és azok érvényesülését segítik, másrészt igyekszenek azoknak is valamiféle foglalkozást találni, akik önhibájukon kívül ugyan, de kiszorultak az elsődleges munkaerőpiacról. Van, akinek tudnak munkát adni, de legtöbbjüknél az lenne az igazi eredmény, ha olyan otthon is végezhető munkát találnának, olyan kézműves foglalkozást, amellyel anyagi forráshoz jutnának. Kiegészítő tevékenységekre gondolnak, mint kötés, horgolás, fonás, szövés, gyékény tárgyak, fatermékek, játékok készítése, vagy épp textil, ill. fonal ékszerek, kiegészítők, táskák, fazekas termékek előállítása, vagy épp gomba-zöldség-gyümölcsfeldolgozás.
Mindig akadnak, akik a munkahelyteremtésből kimaradnak, és az egyesület szociális érzékenységgel bíró tagjai így a hétköznapokon túl is segíteni szeretnének.
A Barcsi Termelői Piac minden pénteken elérhető a piactéren, de ezúttal sokkal nagyobb kínálat várható, mint a többi héten. Az árusok reggel 6 órától várják az érdeklődőket és a vásárlókat, 2020. szeptember 25-én.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!