Megmérettettek a barcsi borok

Közel 70 bort kóstolt és értékelt a zsűri az idei barcsi borversenyen. Az év bortermelője a Barcs – Zátonytelepi  La-Pi pincészet lett. 16. alkalommal  rendezett borversenyt a Csillag étterem Barcs és környéke bortermelői részére. 

A verseny továbbra is nagyon népszerű, ennek köszönhető, hogy 30 termelő élt a lehetőséggel és összesen 68 bormintát adtak le. Minden termelő minősítését oklevéllel jutalmazták.  A kiemelt nyertesek serleget kaptak.

A Barcs környéki termelők közül a Legjobb fehérbor - La-Pi pincészet (Zátonyi Aroma 2016. bora lett. A  termelők Szőllősi Lajos és Kovács István –Pista bácsi. A Legjobb vörösbor - Vank József  Némethegyi Zweigetl bora lett, míg a Legjobb direkttermő - Kovács János Némethegyi  Noah bora.
A nem Barcs környéki termelő fehér és vörösbor kategóriában Nagyarany minősítést nyert Albertus József Sauvignon Blance 2017. és Cabernet Sauvignon 2017. bora. Schmidt Mátyás, a borbíráló bizottság elnökének összegzése szerint a 16 év óta megtartott borverseny és az azt követő értékelések meghozták azt az eredményt, hogy évről évre szebb tisztább, jobb minőségű minták születnek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!