Megkezdődtek az Európai Mobilitás Hét barcsi programjai

Hétfőn a Deák Ferenc Általános Iskola tanulói sétáltak és kerékpároztak az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozatában Barcson, kedden pedig az Arany János Általános Iskola diákjai.
 

Horváth Gábor sportreferens rádiónk vendégeként elmondta, a legkisebbek az iskola környéki utcába, az idősebbek a Dráva-kikötőbe sétáltak. A kerekesek a Dráva-strandot célozták meg, majd az új úton 1.5 km-t tekertek. A strand területén különböző sport feladatok várták a diákokat. Az ügyességi feladatokat teljesítők külön ajándékot kaptak. A középiskolásokat is kicsalogatja az akció az iskola falai közül. Mindhárom oktatási intézményből érkeznek sétálva illetve kerekezve is fiatalok a Dráva partra, csütörtökön pedig a Szivárvány EGYMI indul el a sétányon, hogy teljesítse a napi kihívást. Nem maradnak ki a jóból az ovisok sem, ők pénteken  sétálnak át a Dráva-kikötőből a Dráva strandra.
Az Európai Mobilitási Hét barcsi programjai szombaton és vasárnap is folytatódnak. Szombaton délelőtt 10 órakor a Rekreációs Központtól egy kilométeres futás, kocogás, séta indul, délután kettőkor pedig, a 28. Határfutás, félmaraton és 5,8 km-es távokkal. A vasárnap délelőtt diákoknak, a délután felnőtteknek jelent kerékpározási lehetőséget Drávatamásiig és vissza, az új kerékpárúton.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!