Megkezdődött az ítélkezési szünet

Augusztus 20-ig nem lesznek tárgyalások a bíróságokon, ügyfélfogadás azonban több helyen is működik. Így lesz ez a Kaposvári Törvényszéken is, ahol az ügyfélfogadás és az Ügyfélsegítő Szolgáltatás működése változatlan marad, vagyis az ügyfelek benyújthatják beadványaikat, betekinthetnek az iratokba., és Barcson is.
 

A Barcsi Járásbíróság sem csukta be az ajtaját. Szerdai napokon továbbra is fogadják az állapolgárokat. Az ügyfélszolgálat a Földszint, 5. sz. irodában, 8 óra és 16 óra között működik.
A kapospont úgy fogalmaz, az ítélkezési szünet tartama polgári perekben a felekre nézve megállapított határidőkbe nem számít bele és nem érinti a határidők számítását a büntető ügyekben sem. Utóbbi esetekben a bíróságok a törvényi feladataikat folyamatosan ellátják, vagyis előállításos ügyekben, a gyorsított eljárásokban és döntenek a kényszerintézkedések alkalmazásáról. Július 15-e egyébként a Bíróságok Napja, emlékezve arra, hogy 1869-en ezen a napon hirdették ki azt a törvénycikket, amely a bírói hatalom gyakorlásáról szól.
Fotó:behir.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!