Megjelentek a kis patakok és víz áll a kiszáradt területeken is

Az elmúlt napok esőzéseinek köszönhetően újra futnak a kis patakok és kisebb, nagyobb vízállások megjelentek a réteken is. Ám ez még messze jár az elégségestől, pl. az évek óta száraz kilences tóban továbbra sincs víz.

A Duna Dráva Nemzeti Park Drávai tájegységvezetője szerkesztőségünknek elmondta, hogy nincs annyi hóolvadék és tavaszi csapadék, hogy a nemzeti park feltölthesse a tavat, egyébként is a belsősomogyi homokvidéken a vízhiány nagyon hamar meglátszik. Sajnos az egyik legjobb állapotban lévő láptó, a legjellegzetesebb tájképi értékkel bíró és élőhely szempontjából is legjellegzetesebb Darányi nagyberek is kiszáradt az idén a csapadékhiány következtében.

Horváth Zoltán hozzátette, hogy gyakorlatilag június végén kiszáradtak a mélyebb területeken fekvő vízfolyások is, és a kis patakok is, akár a komlósdi Rinyát nézzük, akár a Gyöngyöspatakot, a barcsi Rinyát, A mostani esőzés ezeken az áldatlan állapotokon javít egy kicsit, de a fontos majd a téli csapadék, a hóolvadék lesz, és a tavaszi állapot.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!