Megérkezett a járóbetegellátóba az új PCR teszt

Pénteken megérkezett az első 25 db módosított PCR teszt a Barcsi Kistértségi Járóbetegellátóba. Hétfőn már tesztelték is a teszteket.
 

Az igazgató főorvos a HÍD TV-nek arról beszélt a múlt héten, hogy új típusú PCR tesztet rendeltek, mely 30 percen belül, helyben mutatja a reakciót. Tegnap már arról tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Kisimre László, hogy az első csomag teszt megérkezett, és hétfőn, amikor a dolgozók kötelező tesztelését végezték, annál a két főnél, akinél felmerült a gyanú kipróbálták az új tesztet, de szerencsére ezek is negatívok lettek.
Az igazgató hozzá tette, hogy a váladékminta vétel ugyanúgy zajlik ennél a tesztnél is, mint a PCR tesztnél, ez közvetlenül a vírust mutatja ki, míg az eddig végzett tesztek csak antitest reakciót mutattak ki.
Ezentúl ezt a gyors PCR tesztet fogják alkalmazni, amikor a gyors teszt kétes vagy pozitív eredményt produkál, illetve, ha tudják, hogy valamelyik dolgozó érintkezett kovidvírus fertőzöttel. Az új teszt, már 24 órán belül mutatja, ha baj van.
A tesztelést azonban továbbra is csak a háziorvos kérheti.
Fotó:korona.gov.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!