MédiaHack tábor a főszerkesztő szemszögéből

III. MédiaHack tábor BarcsMédia 2018

Befejeződött a III. MédiaHack tábor, ami szubjektív „értékelésre” késztette főszerkesztőnket.

Tisztelt Hallgatók! Kedves Olvasók! Táborozóink!

Egy hétre kinyitottuk a kapukat „A médiában”, megfejtettünk néhány titkot. A tizenéveseké lett néhány órára főszerep. Egy olyan generációé, amelynek tagjai sokak szerint „kockák”, vagy éppen „ezekamaifiatalok”… Véget ért a III. Hack tábor, amelyre évről-évre ingyenesen jelentkezhetnek az érdeklődő fiatalok. Köszönjük a Dráva Hullám 102.7 hallgatóinak a visszajelzéseket műsorunkról, amit hosszas és precíz munkafolyamat után készítettek el táborozóink. Bátran vallottak arról, hogy milyen érzés ma vallásos emberként egy ateista közegben létezni és tanulni. Bepillanthattunk a lányok félelmeibe, amit a családanya szerephez társítanak. Miként építhet egy nő ma karriert és lehet motorja egy családi fészeknek? Megy-e mindez egymás mellett? A magyar foci kapcsán pedig elmélkedtünk egy kicsit a méltatlanul mellőzött Kubala László feledhetetlen sikereiről is.

Kis szeletet lehet ennyi idő alatt mutatni a kamera előtti és mögötti munkából. Néhány órát tölthetünk a rádió kulisszái mögött, megfejtve, hogy miként is működik a nyilvánosság. Köszönjük a Barcsi Polgármesteri Hivatalnak, hogy néhány órára „leválthattuk” a képviselő-testületet és beengedték a fiatal felnőttek, a kamaszok hangját a döntéshozók termébe. A közvetítés folyamatát, a kamera használatát és a vitakultúrát, annak szabályait is igyekeztünk becsempészni a feladatokba. Szavazhattak a fontos kérdésekről, értelmet nyert a többség fogalma és a tartózkodásé is… Így működik a döntéshozatal.  

Közösen elértünk annyit, hogy többet tudunk egymásról. A tizenévesek a médiáról, a hírek alapjairól. A hallgatók pedig erről a generációról, a sikereikről, a vloggerek fontosságáról, a youtuberekről és arról, hogy többen is lehet PC-n játszani akkor is, ha egyedül van valaki a szobában.  A szerkesztőség tagjai (akiknek szintén köszönöm a munkát) arról, hogy igenis érdekesek vagyunk. A szidott-hordott média, amely miatt egyre több a bűncselekmény, ami egyfolytában „hazudik”, amely „rossz irányba tereli a dolgokat” igenis érdekes. Tehát fontos ma is a világ, amely körülvesz minket, fontos ma is a másik véleménye, fontos a jó társaság és a közösség, amelyben létezünk. Szóval, köszi srácok, hogy egy kicsit beengedtetek a világotokba.

Kraft-Hosszú Ildikó

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!