Mától kötelező a lázmérés az iskolákban

Beléptető rendszerben, testhőmérés után mehetnek be az oktatási intézményekbe a diákok. Az ehhez szükséges eszközöket a központok biztosították.
 

A Kaposvári Szakképzési Centrum a tanévkezdésre már felszerelte az intézményeit testhőmérőkkel, de most a héten még újabbakat is kaptak. A külsős belépőket eddig is ellenőrizték, most már a diákokat is. A Barcsi Szakképző Iskola esetében nem csak több bejáratról beszélünk, hanem több helyszínről, mindenhol megoldott a mérés.
A Dráva Völgye Középiskolában Rigócon és Barcson is figyelnek az előírásra, pl. Barcson a főbejárat mellett a sportcsarnok felől is érkezhetnek diákok vagy a kollégiumból is, minden helyszínen lesz testhőmérséklet mérés. A Széchényi Ferenc Gimnázium is hasonló módszert követ, a közösségi portálon osztotta meg a beléptetés rendszerét a diákokkal. Ide a Kaposvári Tankerületei Központ juttatta el a mérőeszközöket két hete, az általános iskolákhoz az elmúlt napokban érkeztek meg a csomagok. A héten már teszteltél a barcsi iskolákban is a hőmérők használatát, általánosságban elmondható, hogy több bejárata lesz az intézményeknek, de pl. a barcsi Arany János Általános Iskola továbbra is a főbejáratot használja csak, egyelőre úgy tűnik nem lesz feltorlódás.
A Kaposvári Tankerületei Központ intézményeibe összesen több mint 300 ilyen eszközt osztottak ki. Így a 110 feladatellátási hely mindegyikét felszerelték.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!