Máriagyűdi zarándoklat Pécsről

Ahogyan 2009 óta minden év májusában, úgy az idén is szervez, immár tízedik alkalommal, zarándoklatot Máriagyűdre a Pécsi Egyházmegye. Ezúttal is sok ezer résztvevőre számítanak, nemcsak Pécsről és a megyéből, hanem az ország más pontjairól is.
 

Az egyházmegye kiemelt kegyhelyén írásos dokumentumok szerint a 17. század vége óta csodás gyógyulások és Mária-jelenések történtek. Az évszázadok során számtalan zarándok keresett vigasztalást, testi-lelki gyógyulást a máriagyűdi Szűzanyánál. A zarándoklatok ma is lehetőséget jelentenek az elcsendesedésre, a bizalom, a hit megerősítésére, a közösség építésére. Az ideit május 12-én tartják. Ezúttal is a Pécs-FEMA parkolóból indul a menet, végig az 58-os úton, majd a „gyűdi” elágazónál Máriagyűd felé veszik az irányt. A nagyjából 25 km-es távot felölelő zarándoklaton gyalogosan, kerékpárral, autóbusszal vagy személyautóval is részt lehet venni.
A gyalogosok reggel fél héttől gyülekeznek a Pécs határából Pogány felé vezető II. János Pál úton, a korábbi FEMA áruház parkolójában, de bárhol lehet csatlakozni. A kerékpárosok a Székesegyházban fél kilenckor kezdődő közös imádság után indulnak a kegyhelyre.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!