Malomipari termékek vásárolhatók elsőkézből Barcson is

Ma már egyre keresettebbek a helyi termékek, melyek sorában megtalálni a barcsi malomban készült gabonatermékeket is. 2016 óta üzemel folyamatosan, 8 órás üzemmódban, újra, az 1911-ben alapított és épített barcsi malom. Itt most, a gabonafélék közül elsősorban búzát őrölnek. Havonta 15-20 vagon búza érkezik, melyet feldolgozás után értékesítenek, késztermék és melléktermékként.

Készül itt kenyérliszt és finomliszt, és asztali dara és rétesliszt gyártására is alkalmas az üzem, mondta el a molnár a HÍD Televíziónak. Forrai István úgy nyilatkozott, vannak bérőrlések, királybúza vagy tönkölybúzaőrlés, és itt készül a liszt a magyarok kenyeréhez is.
Megtudtuk, nehéz volt az indulás 18 év állás után. Újra piacot kellett kialakítani, ott ahol egyébként minden telített volt, de be kellett törniük, és sikerült.  Böhönyétől kezdve, Dombóvár, Szigetvár, Pécs, Nagykanizsa vonalát lefedik és természetesen a helyi fogyasztókat is kiszolgálják. Bejelentkezés alapján, a malomban szolgálják ki a helyi vásárlókat azzal az értékes liszttel, amit kiváló alapanyagból itt állítanak elő.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!