A Magyar Sajtmustra egyik sikeres terméke Drávaszentesen készült

VII. Magyar Sajtmustra versenyen ezüstminősítést kapott a Drávaszentesen működő Sztranyák Családi Gazdaság FÜSTÖLT PARENYICA sajtja. A magyar sajtok nemzetközi zsűrizésén ínyenc sajtételeket pontoztak és kóstoltak. A sajtmustrára több mint 30 termelő 120 nevezése érkezett be.
 

Hetedik alkalommal képviselték magukat a hazai kézműves műhelyek a legkisebbtől a legnagyobbakig a legrangosabb hazai sajtversenyen, bemutatva hazánk legfinomabb sajtjait. Ide kapott meghívást a drávaszentesi családi vállalkozás a Magyar Sajtkészítők Egyesületének alelnökétől. Sztranyák Gergely cégvezető megkeresésünkre elmondta, hogy két termékükkel neveztek a neves versenyre, natúr friss sajttal és füstölt parenyicával, végül is ez utóbbi nyerte el a zsűri tetszését.
A Sztranyák Családi Gazdaság három és fél éve vásárolta meg az első két tehenét, ma kilencet fejnek, és naponta 100 liter tejet dolgoznak fel. Készül túró, tejföl, joghurt, és sok féle sajt. Trappista jellegű, gyúrt, fűszeres, natúr, töltött és füstölt valamint ezek keveréke.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!