A magány a legrosszabb betegség

A magány az egyik leggyilkosabb, legrosszabb betegség, minden kutatás ezt mutatja, márpedig az a helyzet, hogy a mai kor kedvez annak, hogy az emberek magányossá váljanak, mondta  Ander Balázs országgyűlési képviselő a Szépkorúak hónapja barcsi nyitórendezvényén a hétvégén. Mint fogalmazott ezen a helyzeten segytenek az ilyen találkozók, közös programok.
 

Az Idősek őszi dalcsokra rendezvényen a köszöntőjében azt is megfogalmazta a politikus, hogy a 21. században egyre több az egyedül élő idős. A gyermekek, unokák, kénytelen elhagyni szülőket, nagyszülőket, ám fontos, hogy ők ezért ne érezzék úgy, hogy magukra maradtak. Fontos a tartalmas időtöltés a nyugdíjas években is, és ebben a feladatban, óriási szerepe van a nyugdíjas szerveteknek. A közös programok segítik az egészségmegőrzést, mentálisan és fizikálisan is. Ezek az összejövetelek ragyogó példái a hasznos és szórakoztató időtöltésnek, hisz mosollyal, csillogó szemmel felállnak időseink a színpadra, előadják a produkciókat, és ezzel még a hagyományőrzést is segítik. Sőt átadják őket a fiatalabb generációnak, akinek tovább kell ezeket adni gyermekeknek, unokáknak.
Ander Balázs azt is hozzá tette, hogy mindezért kell támogatni minden egyes civil szerveződést, hiszen az állam válláról vagy épp az önkormányzatoktól vállalnak át óriási feladatot. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!