Lakócsaiak készítették a legjobb kakaspörköltet Darányban

Erős embereket, sörivásban élen járókat, remekelő pörkölt főzőket és gól lövőket is kerestek a darányi falunapon. Jelentkezőből nem volt hiány, és izgalmas versenyekből sem.
 

Kispályás labdarúgással indult az idei falunap is Darányban, majd megkezdődött a kakasok darabolása, a hagyma aprítása, és beindult a körhinta is. Délelőtt a játékok kapták a főszerepet, a labdával is játszottak, az ízek kombinálásával is és a gyerekek az ugrálóvár és arcfestés mellett népi játékokkal is ismerkedhettek.  Többek között fa kirakó, és igazi fa körhinta várta őket, amit kézzel, emberi erővel kellett hajtani. Az ügyességi játékok sorába ugyan nem tartozott, viszont a nap elmaradhatatlan része volt az erős emberek versenye és a gyorsasági sörivók összecsapása. Az évek óta népszerű erős emberek versenyében a legerősebbnek Szokol Levente, Böröcz Ernő és Pataki András bizonyult. Böröcz Ernő a sörivásban is remekelt, gyorsabb volt, mint Bán Balázs és Orsós Ferenc.
Fociban 8 csapat nevezett, az első helyen a Darányi Horvát Nemzetiségi ÖK játékosai végeztek, Istvándi és a Darányi FTC labdarúgóit megelőzve. A legjobb kapus a darányi Czukor Benedek, a gól király a szintén hazai pályán játszó Szokol Levente lett.
A legnagyobb tábora a főzőverseny volt, ahol kakasok rotyogtak a paprikás lében. 18 csapat indult, helybéliekkel és a környező településekről érkezőkkel, volt barcsi, lábodi, lakócsai sőt még pécsi résztvevő is. A zsűri szerint a legfinomabb kakaspörköltet a "Lakócsai fiúk" készítették, szorosan mögöttük a darányi "Szaftosok" végeztek, a harmadik legjobb ételt pedig a darányi "Micsaládunk" készítette.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!