Különdíjas lett Ajkán a Boróka Táncegyüttes, Kaposváron pedig ezüst minősítést ért el

A zsűri és a fesztivál különdíjával tért haza a Boróka Táncegyüttes Ajkáról. A táncosok nagyon sok dicséretet kaptak. A kaposvári minősítőn pedig ezüst fokozatot értek el.
 

A Boróka Táncegyüttes sikerét is jelentette a 23. Bakony Néptáncfesztivál. Az autentikus fokklór esemény rengeteg táncost vonzott az ország különböző tájairól. A zsűri 8 együttes 17 versenyszámát értékelte. A barcsiak olyan neves együttesek ellen versenyeztek, mint a Felszállott a pávából is ismert Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes, az Ajka-Padragkút Táncegyütes, a Zala vagy a Sopron Táncegyüttes.

A Kaposváron elért ezüst minősítés viszont csalódás volt a tavalyi kiemelt aranyhoz képest. Kirch Zoltán együttes vezető arról számolt be, hogy az értékelés során nagyon sok dicséretet kapott a csapat. Úgy fogalmazott a zsűri, hogy remek táncosok a barcsiak, tele erővel, energiával. Nagyon erős a csoport, jó technikai képzettséggel, nagyon jól táncolták az anyagot, jól megtanulták a koreográfiát. Azért nem lett mégsem kiemelt arany, mert a koreográfia nem tetszett nekik. A zsűri azt nehezményezte, hogy a Halálra táncoltatott lány című koreográfiában a lány élvezte a tánc minden pillanatát, vagyis a saját halálát, és talpon maradt. Ezért új címet javasoltak. A halálra táncoltató lány, és a végén ennek megfelelően csak ő marad talpon.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!