Külön főznek az allergiásoknak Barcson

Új szellőző berendezést és új szerepet kapott a Latinka utcai főzőkonyha Barcson. Ezentúl speciális receptek alapján állítják össze az ételeket.
 

Miután az ételallergiások száma folyamatosan nő, a felnőttek körülbelül 2 százaléka, a gyermekek körülbelül 6 százaléka valódi ételallergiás, épp ezért a gyermekek közétkeztetésében is külön figyelmet kell erre fordítani, ha a szülő, vagy az érintett személy ezt jelzi az étkeztetésért felelős vezetővel, az orvosi dokumentumok bemutatása mellett. Ugyanakkor az ételintolerancia is odafigyelést érdemel. Barcson jelenleg 22 kisgyermek illetve fiatal speciális étkezési igényét kell kielégíteni, de a problémák összetettsége miatt, ez tulajdonképpen 16 féle menüt jelent. Vagyis a nagy konyhai edényeket, kis lábasokra cserélték, a nagy, több száz fős adagok helyett, pedig, 1-2 fősek készülnek. A speciális étkeztetés érdekében két szakács különképzésen vett részt, így reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és vacsora is készül a Latinka utcai főzőkonyhán. Ezek a személyre szabottan, külön technológiával és alapanyagból készülő ételek, felcímkézett éthordókban jutnak el az érintettekhez.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!