Közel 500 fő vett részt Szulokban az elszármazottak napján

Országút vigyél haza címmel rendezett első ízben Szulok Önkormányzata találkozót elszármazottainak. A hivatal kezdeményezését a falu közössége is támogatta, a helyi közösség is részt vett a szervezésben, de szükség is volt az összefogásra, hisz postai levélben, telefonon és információs hálózaton keresztül egyaránt heteken át kutattak az egykor a településen élők után.
 

Nem várt sikert hozott a települési kezdeményezés. A 600 fős faluba 275 vendég érkezett. Őket ebéd, sütemény és kulturális műsor várta. A színpadon természetesen a helyi hagyományőrzők kaptak helyet, az alsós és felsős tánccsoport, az énekkar, és felléphetett volna a nagy tánccsoport is, ha a vihar közbe nem szól.
Arra azonban még volt napközben lehetőség, hogy köszöntsék a legidősebb résztvevőt, a 86 éves Tóth Istvánné, Mariska nénit, aki elmondta: a hosszú élet titka a szeretet, mert ő szeret mindenkit és őt is szereti mindenki és ez ad neki erőt.
A legrégebben elköltözött, aki 1946-ban távozott a faluból Lempel István volt, az „Olajos Lempel”, a legtávolabbról érkezett Jankovics Tamás, aki Angliából jött haza. Haza, mert szülei még most itt laknak a faluban.
A résztvevők közül többen megosztották a nagyérdeművel emlékeiket, milyen volt az élet akkor Szulokban, Máyer György pl. felidézte, a templom előtti parkban rendezett focimeccseket, és volt, aki énekelt, hogy jó legyen a hangulat.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!