Koós Csaba felül-, Anderné Röszler Erika alulteljesített pártjaihoz képest vasárnap, Horváth József a támogatók szavazatait hozta

Bizonyos esetekben jelentősen eltérnek a pártpreferenciák és a polgármesterjelöltek támogató szavazatai Barcson. A vasárnapi választás során a jelölteket indító/támogató szervezetekre és magukra a jelöltekre eltérően voksoltak a barcsiak.

Városszerte 2180 szavazatot kapott Koós Csaba polgármesterjelöltként, míg az őt támogató Fidesz-KDNP megyei listájára jóval kevesebb, 2000 alatti szavazat érkezett. Anderné Röszler Erikát a megyei listát állító szervezetek közül a Jobbik és a Momentum indította polgármesterjelöltként. Anderné Röszler Erikára városszerte 958-an voksoltak, míg az őt indító két lista ezernél is több szavazatot kapott. A két pártszíneket is képviselő jelölt közül így Koós Csabát többen támogatták, mint pártjait, míg Anderné Röszler Erikára kevesebben szavaztak, mint az őt jelölő pártokra Barcson. Horváth József a Barcsért Egyesület színeiben indult, de a DK és a Somogyért támogatásával.  Bár a támogató párt és egyesület ilyenkor nem kerül feltüntetésre a szavazólapon, elmondható, hogy míg a jelöltre 903-an voksoltak, nagyjából a Somogyért és DK listája is ugyanennyit, 909 voksot kapott összesen a városban. A pártot a jelöltekhez képest másként választók közül így a legtöbb szavazót Koós Csaba vonzotta, Anderné Röszler Erika kevésbé volt népszerű Barcson, mint az őt jelölő pártok listái, Horváth József pedig nagyjából az őt támogató szervezetek szavazótáborával azonos számú tetszési indexszel bírt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!