Kezdődnek a betekintések az érettségi dolgozatokba

Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák, megtörténtek a javítások is, kezdődhet a betekintés. A DVK-ban erre ma, a gimiben ma és holnap kerül sor, a szakmunkások pedig már megnézhették a dolgozatokat.
 

Az érettségi vizsgaszabályzat értelmében az írásbeli vizsgakérdések megoldására adott szaktanári értékelést a szóbeli vizsga előtt nyilvánosságra kell hozni. A vizsgadolgozatot és az útmutatót a vizsgázó a vizsgabizottság elnökéhez történő megküldés előtt az iskola képviselőjének jelenlétében, az igazgató által meghatározott helyen és időben megtekintheti, azokról kézzel vagy elektronikus úton másolatot készíthet, és az értékelésre észrevételt tehet.
A KSZC Barcsi Ipari, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolája érettségiző diákjai már éltek a lehetőséggel, náluk május 26-27. volt a betekintés ideje. Madarász Zsuzsanna, a Dráva Völgye Középiskola igazgatója arról tájékoztatott bennünket, hogy náluk most van a betekintés. A tanulók május 28-án, csütörtökön – a biztonsági előírások betartása mellett –nézhetik meg a dolgozataikat, illetve az eredményeket. Az OH (Oktatási Hivatal) az emelt szintű dolgozatokat is elküldte az iskoláknak, azok eredményéről is ekkor értesülnek a tanulók, illetve nézhetik meg a dolgozataikat. A Széchényi Ferenc Gimnázium igazgatója, Csokor Réka szerkesztőségünknek elmondta, náluk az idei évben – a szokásos egy helyett – két napjuk lesz a tanulóknak, hogy megtekintsék dolgozataikat, május 28-29, illetve a vidéki diákoknak nem kell személyesen megjelenniük, nekik szkennelve küldi az iskola a kijavított érettségi dolgozatokat május 28-án, így elkerülhető a nagyobb tömeg ezeken a napokon is.

Fotó:eduline.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!