Két hét múlva Márton nap

Alig két hét maradt felkészülni a Márton napi eseményekre, melyek idén nem annyira vigasságokról szólnak, mint inkább csendes hagyományőrzésről. Barcson is kicsit átalakul a lámpás felvonulás.
 

Jó hír az, hogy lesz Márton napi felvonulás, hisz a korona vírus járvány miatt sok helyütt elmaradnak az ünnepségek, Barcs és a szervező Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetése azonban úgy döntött, a járványügyi szabályok betartásával, de körbe viszik a városban a szeretet lángját. A szokott napon, november 11-én, a szokott időben, 17 órakor indul a menet az Arany János Általános Iskola elől, és a szokott útvonalon haladva tér vissza az oktatási intézményhez.
A szervezők szeretettel várnak a mostanra már városi rendezvénnyé nőtt eseményre minden érdeklődőt, ugyanakkor mindenkinek felhívják a figyelmét arra, hogy a maszk használat és a távolság tartás ezúttal kötelező.
Azt is megtudtuk az elnök, Domonkosné Rippel Évától, hogy bár igyekszenek szinte minden téren követni az előző évek lámpás felvonulásait, a vendéglátást azonban nem lehet bevállalni. Így csak harmonika szó és meleg ital fogadja a felvonulásról visszatérőket.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!