Két dézsányi kolbászhús is készült a barcsi disznótoroson

Két dézsányi kolbászhúst töltöttek a Barcsi Advent vendégeinek a tegnapi disznóvágás során a Barcsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat böllérei. 

A hagyományos disznótoros menüsor nem maradhatott ki az előkészületekből, ám a hurka, kolbász és pecsenye mellett a tradicionális roma konyha fogásai is előkerültek. A roma lecsó például gazdagon, hússal készül, ezt is megkóstolhatták a hagyományos cigánykenyér, a punya mellett a látogatók. Tatai Ferenc elnöktől megtudtuk: összeszokott csapat végezte a feldolgozás folyamatát, így ebben a nagy mennyiségben is el tudtak készülni az ételekkel. A hagyományos punya receptjét és a jó böllérmunka titkát a Barcsi Krónikában is megtekinthetik majd.  
 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!