Kerékpártúra Kastélyosdombóra, messziről érkezettekkel is

Húsz elszánt kerékpáros gondolta, hogy a bizonytalan (hideg) időjárás ellenére nyeregbe szállnak, és élnek a barcsi felhívással. Az idei első szervezett kerékpártúra célállomása Kastélyosdombó volt.
 

Horváth Gábor sportreferens, a túra vezetője elmondta, hogy a bátrak jutalma napsütés és plusz fokok voltak. A résztvevők közös képen örökítették meg a folyó történelmi elapadását, a kőgátnál tapasztalt alacsony vízállást, és a Drávatamási kikötőben talált kevés vizet.
Kastélyosdombón megtekintették az elmúlt hetekben átadott szállodai minőségű Kis-kastélyt, de az Ökumenikus Központ vendégháza, az előtte elterülő sportlétesítmények, benne az új műanyag futópálya is elnyerte a túrázók tetszését.
A túra nem csak kellemes szabadidős tevékenység volt, de egyben elrettentő tapasztalat is, hisz több helyütt megtekintették a Dráva kiszáradt, kagylókkal terített medrét, az öko-katasztrófa jeleit. A Dráva völgyében ezúttal a barcsiak mellett Budapestről, Pécsről, Nagyatádról, Darányból érkezők is túráztak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselő Testületének 2022. április 21-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!