Kellő figyelemmel elkerülhetők a vízmérőelfagyások

A téli fagyos időjárás könnyen okozhat akár több tízezer forint többletköltséget is háztartásonként. A vízmérőelfagyások miatt fellépő nem várt kiadások azonban némi odafigyeléssel és egyszerű lépésekkel elkerülhetők.
 

Kemény telek alkalmával visszatérő probléma a házi vízmérők elfagyása, 2017-ben például hatezer esetet regisztrált a DRV Zrt. a működési területén, emiatt mintegy egymillió liter víz folyt el feleslegesen. Mivel a vízmérő rendszeres ellenőrzése, és a házi ivóvízhálózat karbantartása a felhasználók jogszabályban rögzített feladata, a fagyás miatt megrongálódott vízmérők javításának, pótlásának, az új mérők hitelesítésének, valamint az elfolyt víznek a költsége mind a felhasználókat terheli.
Jelentős anyagi károkat előzhetünk meg tehát, ha a vízmérőakna belső felületét vízálló anyaggal szigeteljük, pl hungarocellel. A szigetelés az akna mennyezetére és az oldalfalakra is javasolt, az aljzat azonban szabadon hagyható. Az aknafedlapot szintén hőszigetelő anyaggal javasolt ellátni. A télen nem lakott épületeknél pedig a legbiztosabb módszer a teljes víztelenítés.
A közelgő enyhébb napokon még mindig nem késő elvégezni a szigeteléseket, hisz még tartogat hideget az idei tél.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!