Jó évet tud maga mögött a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Központ

Gazdálkodás, beruházás és betegforgalom tekintetében is jó évet tud maga mögött a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Központ.
2018 is gazdaságos volt, sikeres pályázatok segítették a beruházásokat, és továbbra is ellátnak mindenkit, aki a barcsi szakrendeléseket keresi fel.

 

Az elmúlt évben sem szorult támogatásra a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Központ, mindent saját bevételből oldottak meg. A betegforgalom is változatlan az előző évekhez képest, 530 műtét történt és 11200 fő fordult meg a szakrendeléseken. Ezeknek a száma változatlan, maradtak a fő-és kis szakrendelések, nem változtak  az óraszámok sem, bár a szakrendelések maximálisan kihasználtak. dr. Kisimre László, igazgató főorvos szerkesztőségünknek elmondta, az éves volumen korlátot gyakorlatilag teljesen kitöltik, az 100 százalékosan fut, a labor az egyetlen, ami túl kihasznált, az 370 százalékon fut az engedélyezett finanszírozáson felül. Ez azonban nem jelent korlátozásokat. Amennyiben valamelyik szakrendelés túlterhelt lenne, akkor óraszám átcsoportosítást végeznek majd.  Vagyis maradnak a szakrendelések és továbbra is jöhetnek körzeten kívülről is betegek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2020. február 17.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!