Javában zajlanak a szakmahét eseményei Barcson

Babócsai, dobszai és darányi általános iskolások érkeztek szerdán a Kaposvári SZC Barcsi Ipari és Kereskedelmi Szakképző Iskolájába. Az intézmény csatlakozott az Európai Szakképzési Hét rendezvényeihez, és megnyitotta kapuit a nyolcadikos pályaválasztók előtt. A SZAKMAHÉT eseményei 2017. november 7-én kezdődtek, és november 14-ig tartanak.
 

A szakma hét keretén belül, megismerkedhetnek az idelátogató gyerekek az iskola által meghirdetett szakmákkal. Külön kiállító standja van a fémipari szakmáknak ( karosszéria lakatos, épület és szerkezetlakatos, hegesztő), a festő mázoló tapétázó szakmának, a kőműves kiállító standon megismerkedhetnek a kőműves szakmán kívül a burkoló és a szárazépítő szakmákkal, egy standja van az asztalos és az ács szakmának, ezen kívül egy-egy standon bemutatkozik a női szabó és kereskedő szakmacsoport, valamint a szakács és pincér képzés. A gyerekek minden standon kipróbálhatnak az adott szakmára jellemző munkafázist, valamint szóbeli tájékoztatást kapnak az adott szakmákról.
November 14-én, a szakmahét zárásaként nyílt szakképzési napot tartanak, ahol a délelőtti órákban minden érdeklődőt szeretettel várunk szakmabemutatókkal, iskolabejárással és pályaválasztási tájékoztatókkal.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2019. április 15.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!