A járás minden hivatalában továbbra is helyben intézhetők az ügyek

Létszámleépítés és ügyintézés áthelyezés nélkül alakult meg és működik a Csokonyavisontai Közös Önkormányzati Hivatal. A két héttel az őszi helyhatósági változásokat követően újjá alakult Barcsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke a Barcsmédia vendégeként elmondta, a társulás eddig is a térség önkormányzatainak, falusi testületeinek a munkáját segítette, az átszervezésnél is így történt.
 

A hivatalok, önkormányzatok működtetését az Önkormányzati törvény szabályozza, ám ezt ötévente felülvizsgálják, és szükség szerint módosítják. Az erre a ciklusra vonatkozó változásokban új fogalomként megjelenő Közös önkormányzati hivatalok létrejötte, illetve átszerveződése ezt a térséget is érintette. A mostani helyi változások sorát az indította el, hogy Bolhó és környéke, kétezres lakosságszám alá csúszott, így ott megszűntek az önálló hivatal feltételei, mondta el a Híd Tv vendégeként a társulás elnöke. Reiz Tamás úgy fogalmazott, a bolhói négy település feladat ellátási problémája érintette a Babócsa és Csokonyavisonta környéki településeket, sőt még Ladot is. A probléma megoldására azonban - a létszám alakulását látva – már készült a társulás, több alternatívát is felvázoltak. A cél az volt, hogy a lakosság, a hivatali ügyintézés terén minél kevesebbet érezzen ebből az átszervezésből. Példa volt erre az öt évvel ezelőtt alakult darányi-lakócsai közös hivatal.
A munkaszervezeti feladatokat, mint a társulás gesztora, a Csokonyavisontai Hivatal látja el. Így létrejött a megye egyik legnagyobb Közös Önkormányzati Hivatala, közel 6000 fős lakosságszámmal, Csokonyavisontán. Ennek megtervezése, munkájának megszervezése decemberben megtörtént. A szerződéskötések után a jegyzők a héten a munkakoordinálásban is megegyeztek. Minden ügyintéző, és ügyintézés helyben marad. Csupán az ügyfélfogadási idők változtak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!