Ítélet állatkínzás miatt a Barcsi Járásbíróságon

A Barcsi Járásbíróság szigorú, az ügyészi indítványt meghaladó büntetést szabott ki egy állatkínzóval szemben, írta a Sonline. A bűnügyi költség megfizetése mellett a bíróság 1 év 2 hónap, 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.
 

 A nem jogerős ítélet tényállása szerint az 57 éves nő Barcs külterületén összesen 106 tacskó fajtájú kutyát tartott fémből készült szállítóketrecekben, illetve műanyag szállítódobozokban. A bírósági tárgyaláson a szakértők bebizonyították, hogy az állatok olyan kis helyen szorultak össze, hogy saját vizeletük, bélsaruk szennyezte őket, melynek következtében többüknél szem-, illetve fülgyulladás alakult ki a kutyáknál. Az ebek egy része a rossz tartási körülmények miatt rendkívül lesoványodott, ez veszélyeztette az egészségüket.
Az ügyészség próbára bocsátás iránti indítványával szemben a bíróság 1 év 2 hónap, 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, a kutyákat elkobozni rendelte és kötelezte a vádlottat közel 27 millió forint bűnügyi költség megfizetésére. Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: a 27 millió forintos bűnügyi költség jelentős részét a tacskók szállítása, megfelelő elhelyezése, orvosi kezelése és ellátása teszi ki.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!